+ Meer informatie

Bezwaren tegen woning premier ongegrond

1 minuut leestijd

B. en W. van Den Haag vinden dat In het bestemmingsplan voor het landgoed „Zorgvliet", waar het Catshuis staat, wel een stuk grond kan worden aangewezen voor een nieuwe ambtswoning voor de minister-president. De „wijkcommissie opbouwwerk Archipelbuurt-Willemspark" had daar bezwaren tegen gemaakt.

Deze commissie vindt het opofferen van geboomte en een deel van het vrije wandelgebied in „Zorgvliet" voor de bouw van een ambtswoning dichtbij het Catshuis een te hoge prijs.

In een conceptraadsvoorstel geven B. en W. toe dat de bouw het park enigszins aantast. Maar omdat in het plan voldoende waarborgen zijn opgenomen om de afbreuk aan de natuurwetenschappelijke, landschappelijke en recreatieve waarde van het gebied tot een minimum te beperken, noemen B. en W. de bezwaren ongegrond. Het gebouw mag slechts 4,50 meter hoog worden en de inhoud mag de 3000 kubieke meter niet overschrijden. Een concreet bouwplan voor een nieuwe ambtswoning is er nog niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.