+ Meer informatie

Sovjets woedend over doorzoeken van vliegtuig in Verenigde Staten

1 minuut leestijd

MOSKOU — De Russische regering heeft woensdag een formeel protest ingediend tegen het doorzoeken van een Aeroflot-vliegtuig door Amerikaanse agenten in Washington. Volgens het officiële persbureau TASS is bij de Amerikaanse ambassade in Moskou een protestnota ingediend, waarin gesproken wordt van een „onbeschaamde provocatie" van de Amerikaanse autoriteiten tegen de bemanningsleden en pas-

, , , fand tot nieuwe Franse president even„Wat er heeft plaats gevonden is een eens versterkt uit de verkiezingen te konieuw voorbeeld van de flagrante vero- men. nachtzaming door de Amerikaanse De directe aanleiding voor de crisis autoriteiten van eeuwenoude normen vormt de voorgestelde fusie van twee en internationaal recht, van elemental- grote staalbedrijven in Wallonië, hel re fatsoensnormen, en het toont dat ter- gebied dat het meest onder de economireur en bandieterij in de Verenigde Sta- sche teruggang gebukt gaat. ten zijn verheven tot de status van offi- De Franstalige partijen willen een ceel beleid", aldus de nota. snelle fusie van de twee staalbedrijven Cockerill en Hainautsambre, die beide Een woordvoerder van het Ameri- zwaar in de rode cijfers zitten. De kaanse ministerie van buitenlandse za- Vlaamse partijen willen echter garanken verklaarde woensdag dat het ging ties dat ook noodlijdende staal- en tcxom „bepaald defensiemateriaal waar- ticlbedrijven in Vlaanderen regcrinsop een exportverbod rust". steun krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.