+ Meer informatie

Personeel van Ford blokkeert Coentunnel

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Personeel van de met sluiting bedreigde Fordvestiging In Amsterdam heeft vanmorgen gedemonstreerd voor de ingang van de Coentunnel in de hoofdstad.

Hierdoor werd een rijbaan volkomen geblokkeerd. De demonstratie begon om kwart voor acht. Het verkeer had grote hinder van de actie. Om hoeveel demonstranten het gaat, kon de politie nog niet zeggen.

De demonstratie was even na acht uur voorbij en heeft ongeveer een kwartier geduurid.

Minister Van Aardenne van Economische zaken blijft erbij, dat de overheid geen geld beschikbaar kan stellen om de Ford-vestiging in Amsterdam open te houden. De bewindsman zei dit vanmorgen in Avro's radiojournaal.

Van Aardenne is wel bereid om met de directie van Ford te praten over het voortbestaan van het concern, maar geld voor nieuwe investeringen of een rendementsgarantie valt van het rijk niet te verwachten. „Het potje voor noodlijdende bedrijven is leeg", zo zei hij. In dit verband wees de minister op de situatie bij Van Gelder, waarvoor al geen geld was. „En het ligt zeker niet op de weg van de overheid om multi-nationals te financieren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.