+ Meer informatie

Acceptgiro's vanaf '92 doorberekend

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) Postbank heeft besloten de eerder per 1 juli 1991 aangekondigde tarieven voor acceptgiro's en automatische incasso's pas per 1 januari 1992 aan zakelijke cliënten in rekening te brengen.

De Postbank ziet bovendien af van het met terugwerkende kracht innen van deze gelden. Dit maakte de plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur van de NMB Postbank Groep, G. J. A. van der Lugt, 'gisteren bekend bij de opening van de nieuwbouw van de Postbank in Leeuwarden. Afgelopen donderdag werd de Postbank in hoger beroep in het gelijk gesteld in de zaak die de postorderbedrijven Neckermann en Otto tegen haar hadden aangespannen inzake het per 1 juli 1991 in rekening brengen van tarieven voor bijgeschreven acceptgiro's. Het Amsterdamse gerechtshof verwierp alle bezwaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.