+ Meer informatie

WD tegen quotering bekeuringen

DEN HAAG (ANP)

1 minuut leestijd

VVD-kamerlid Wiebenga heeft zich gisteren fel gekeerd tegen het voornemen van het openbaar ministerie de stortvloed van verkeersovertredingen in te dammen via een quoteringssysteem.

Het

Wiebenga wil dat de betrokken ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Dales (Binnenlandse Zaken) afstand nemen van het idee, zo blijkt uit schriftelijk door hem gestelde vragen. Rantsoenering van bekeuringen bergt het gevaar in zich dat de rechtszekerheid in ernstige mate in het gedrang komt, meent de Hberaal.

Het vaststellen van een bepaald quotum aan processen-verbaal dat de politie mag uitschrijven is een van de opties in het eindrapport van de werkgroep Verbaliseringsbeleid Verwerkingscapaciteit Verkeersovertredingen .

Hirsch Ballin dient het openbaar ministerie (OM) te verstaan te geven dat het te meer niet aangaat aan te koersen op quotering van bekeuringen nu het OM zelf zijn aandeel in de verwerking van verkeersovertredingen fors heeft laten teruglopen, stelt Wiebenga.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.