+ Meer informatie

Dollar bijna gelijk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - In de koers van de Amerikaanse dollar is gisteren nauwelijks verandering gekomen. Op de wisselmarkt in Amsterdam lag de koers bij het slot van de handel op ƒ 1,6805, tegen een slotkoers van ƒ 1,6815 donderdag.

De gegevens over de ontwikkeling van de Amerikaanse groothandelsprijzen in oktober hadden weinig invloed op de dollarkoers, ook al was de prijsstijging met 1,1 procent groter dan verwacht. De grootste bijdrage kwam van de stijging van de energieprijzen door de Golfcrisis. In september stegen de groothandelsprijzen met 1,6 procent en over de afgelopen twaalf maanden met 7 procent, het hoogste percentage in negen jaar.

De donderdag uitgesproken suggestie van de Franse minister van financiën, Beregovoy, dat de zeven grootste industrielanden (G-7) zich moeten beraden over het lage niveau van de dollarkoers, heeft weinig weerklank gekregen. Vice-president Schlesinger van de Bundesbank zei gisteren dat de dollarkoers naar de mening van de bank geen correctie behoeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.