+ Meer informatie

Israëlische leger bestookt bases van Hezbollah

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Israëlische paratroepers en infanterlsten hebben, gesteund door tanks, gisteren een aanval uitgevoerd op bases van de sji'ltische moslimmilitie Hezbollah in het zuiden van Libanon, ten noorden van de door Israël ingestelde veiligheidszone.

Volgens het Israëlische leger was de aanval gericht tegen drie dorpen ten westen van de stad Jezzine, waar de door Israël gesteunde SLA-militie de dienst uitmaakt. Israël had al laten weten zich ernstig zorgen te maken over de mogelijke consequenties van de beslissing van de Libanese regering om alle milities die in Beiroet opereren uit de hoofdstad te verwijderen. Gevreesd wordt dat de milities, die gesteund worden door Israels aartsvijanden Syrië en Iran, hun activiteiten op de SLAstad Jezzine zullen gaan richten.

De Israëlische minister van defensie, Moshe Arens, liet er donderdag geen twijfel over bestaan dat het Israëlische leger Jezzine tegen aanvallen zou beschermen en verdedigen. De stad ligt op ongeveer 20 kilometer van de noordgrens van de veiligheidszone.

Volgens de bekendmaking van het leger werden de bases die gisteren werden aangevallen, door de Hezbollah gebruikt om aanvalsacties te lanceren op Israëlische troepen en op de SLA-militie. Gemeld werd dat op de bases schade was aangericht en dat onder de aanvallende troepen geen slachtoffers waren gevallen. Over eventuele slachtoffers onder de Hezbollah-miliciens werd niets gemeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.