+ Meer informatie

Topcongres Arabische Golfstaten

1 minuut leestijd

ABU DHABI — In Abu Dhabi is maandagavond een topconferentie begonnen van zes Arabische Golfstaten met de ondertekening van een akkoord voor de oprichting van een raad voor sa-

Arabische Emiraten (VAR), Qatar, Oman en Bahrein willen met de raad komen tot coördinering van hun beleid teneinde de veiligheid en stabiliteit in het gebied rond de Perzische Golf te waarborgen.

Tijdens zijn openingsrede zei het staatshoofd van de VAR, sjeik Zajed Bin Sultan, dat het streven van de raad gericht is op samenwerking en solidariteit. Eenzelfde geluid kwam van koning Chaled van Saoedi-Arabië, die zei dat wat betreft de veiligheid de zes lidstaten hun eigen boontjes zullen moeten doppen. Tegenover het officiële persbureau WAM stelde hij met nadruk dat de raad geen militair blok is, maar zich richt op verbetering van het levenspeil van de bevolking in de zes landen en het tegengaan van inmenging in het gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.