+ Meer informatie

HET MAKEN VAN KLOMPEN MET DE HAND

1 minuut leestijd

Rijssen - Op een avond in februari gingen wij naar Enter om wat meer te weten to komen over het klompenmakersvak. Het Overijsselse dorpje Enter wordt ook wel genoemd: "Het Klompendorp". Er zijn nog verschillende klompenmakers in Enter. Sommigen hebben er hun beroep van gemaakt. Voor anderen is het een hobbi . De Xv-mpenmaker A.Pluimers ' - . kt klompen uit liefheuüb-.ij. Als jongen van vijftien jaar ging meneer Pluimers in een klompenmakerij werken. Toen bij dertig jaar was nam hij een ander beroep en werd het klompen maken zijn bobby. Vftj mochten hem een paar vragen stellen over zijn leuke vrije tijdsbesteding. Meneer Fluimers, hoe bent u ertoe gekomen om met klompen te gaan werken? "Toen ik nog op de lagere school zat, kon ik pas met mijn vijftiende jaar van school af. Dan zat je in de negende klas. Toen ik van school afkwam, was er geen geld om verder te studeren. Daarom ben ik maar bij mijn grootvader in de klompenmakerij gaan werken." Hout m getMdicbap

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.