+ Meer informatie

Milieu en werk centraal in streekplan

1 minuut leestijd

HAABLEM — Het provinciaal bestuur van Noord-HoUand wil in NoordKennemerland binnen 15 jaar een werkgelegenheidsgroei van 36.000 arbeidsplaatsen mogelijk maken.

Om dit te bereiken hebben gedeputeerde staten in het ontwerp-streekplan in totaal 230 hectare terrein gereserveerd voor de bouw van kantoren, en gebouwen voor de groothandel en de Uchte industrie.

Het plan voor Noord-Kennemerland, dat dinsdag is verschenen, gaat verder uit van de bouw van dertigduizend woningen tot 1992. Land- en tuinbouw zullen in het gebied (Alkmaar plus 17 andere gemeenten) een belangrijke rol blijven spelen. Het boren naar gas en olie in het duingebied zal als enigszins mogelijk, geweerd worden. zicht verschaft in het effect van de verhoging van de rechten op de lijkbezorging. De raad verstrekte voor het doel een krediet van ruim een ton. Door de miljoenentekorten is in Nieuwerkerk ministeriële machtiging nodig, die nu wordt geweigerd. B. en w. adviseren de raad nu om op 6 mei de kredietvotering in te trekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.