+ Meer informatie

.egiosnippers

1 minuut leestijd

heren E. Slingenberg, S. Donker en de kunstschilder L. van Dam, hebben aan de gemeente gevraagd om op het terrein van de vroegere eiermarkt een bronzen standbeeld te plaatsen van de Nevelhekse. Dit is een figuur uit de Klapper van Kalkoen, een roman waarin de Hoogeveense auteur Albert Steenbergen het leven in Hoogeveen in de 17e eeuw heeft beschreven. Zijn woning stond op de plek waar men het beeld wil plaatsen. basis van het lopende kunstenplan gemiddeld slechts vijf gulden per inwoner door het Rijk in de zuidelijke provincies wordt besteed, terwijl het landelijk gemiddelde ten minste twee keer zo hoog uitvalt. In die situatie wensen GS van Limburg niet langer te berusten. Te meer niet omdat de artistieke kwaliteit van produkties, van activiteiten en van instellingen in Limburg en Brabant dit grote verschil geenszins rechtvaardigt. Recente adviezen van de Raad voor de Kunst onderschrijven deze overtuiging, aldus het Limburgse college van GS.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.