+ Meer informatie

Siemens Nixdorf schrapt 3000 arbeidsplaatsen

1 minuut leestijd

MÜNCHEN (ANP) Bij de Duitse computerproducent Siemens Nixdorf InformatioDssysteme (SNI) worden 3000 van de 52.000 arbeidsplaatsen geschrapt, zo heeft het bedrijf gisteren meegedeeld.

De maatregel moet bijdragen tot een beoogde kostenbesparing van ongeveer 600 miljoen mark per jaar. Over eventueel banenverlies bij SNI in Nederland, met 600 werknemers in Vianen en Den Haag, zijn geen mededelingen gedaan. Bij de Nederlandse vestigingen was daarover gisteren geen duidelijkheid te krijgen.

In Duitsland zal de produktievestiging in Berlijn verdwijnen. Er werken daar 600 mensen. Verder is in enkele andere landen, in het bijzonder Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië, een begin gemaakt met maatregelen die ruim 1000 arbeidsplaatsen zullen kosten.

SNI ontstond vorig jaar oktober toen het Siemens-concern zijn computerdivisie samenvoegde met computerfabrikant Nixdorf na de overneming van die noodlijdende onderneming. Het bedrijf zit diep in de rode cijfers. Over de eerste helft van het lopende boekjaar werd een verlies geleden van 380 miljoen mark. Siemens verwacht dat ook het hele jaar een negatief resultaat zal opleveren.

Volgens een verklaring van SNI vertegenwoordigt de afslanking de tweede fase van de samenvoeging van Siemens en Nixdorf. In de eerste fase ging het erom te bereiken dat het nieuwe bedrijf zo snel mogelijk goed zou kunnen functioneren tegenover de klanten. In de tweede fase staat rationalisering voorop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.