+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Een bladzij van en voor lezers. Schrijf eens wat u leuk vindt in Terdege en wat u zoal doet met ons blad. Ook inzendingen voor andere rubrieken op deze pagina zijn bij mij welkom! Onder ons, Ineke van Herk-van Rijssel, Dreeslaan 9, 8072 XM Nunspeet

Beste mensen,

We zitten al weer volop in de herfst, 's Avonds vroeg de gordijnen dicht, schemerlampjes en kaarsjes aan, lange avonden om te lezen of te knutselen. Joanne Swijnenburg, jouw moeder hoeft zich niet te vervelen, als ik lees wat ze allemaal aan hobby's heeft! Bedankt voor je uitnodiging om eens langs te komen.

Het recept dat je vroeg staat op deze bladzij. Veel bakplezier. Een vraag aan alle bakkers en baksters: Schrijf eens als u het recept heeft uitgeprobeerd. "Eigen" recepten en knutseltips zijn ook hartelijk welkom. Ik belde mevrouw Van der Ham nog even (over de eierkoeken). We spraken ook over het moeder zijn.

In "Even langs bij..." was het belangrijkste aspect niet uit de verf gekomen, namelijk de geestelijke opvoeding en het gebed voor de kinderen. Mevrouw Van der Ham: „Ik voel me vaak machteloos en altijd te kort schieten, maar Hij wil er om gebeden zijn."
Groetjes voor iedereen,

Ineke

                              -----------------------------

Recept voor eierkoeken

Recept voor 8 grote eierkoeken

1 groot ei
75 g bak- of cakemeel
60 g suiker

Het ei met de suiker luchtig kloppen, bakmeel erdoor doen en van dit beslag met twee lepels hoopjes op de bakplaat leggen. De bakplaat in het midden van een voorveriaarmde oven (200° C) schuiven. In ongeveer 10 minuten zijn de koeken licht-goudgeel en gaar. Laat ze niet te donker worden want dan zijn ze gortdroog. Goed opletten, de baktijd is hier het belangrijkst.

                              ------------------------------

Bedankt

Dankzij Terdege schrijf ik nu al meer dan vijf jaar met mijn penvriendin Diana Slieker. Haar eerste brief, die ik nog steeds heb, is van 30 september 1989. We hebben elkaar nog nooit gezien en schrijven ook niet echt regelmatig. De ene keer duurt het twee maanden en de andere keer twee weken voordat we iets van elkaar horen. Maar we zijn wel van plan om elkaar eens te ontmoeten. Namens Diana en mij: Terdege bedankt voor ons begin!

Wilma Treur

                              ------------------------------

Doelgericht

Ik lag al wakker toen ik hem naar beneden hoorde lopen. Mijn man vroeg slaperig: „Wat doet hij?" „Stil", zei ik, „afwachten." We hoorden hem in de keuken rommelen. In spanning wachtten we af. 't Duurde wel erg lang. En helemaal gerust was ik niet. Toen hoorden we hem zuchtend naar boven komen.

En daar stond onze zoon, 8 jaar oud, met een vol theeblad voor ons beiden. Beschuit met boter en suiker, er lag meer naast dan erop, en twee glazen water met iets bruins onderin. „Heerlijk", riep ik, „wat verwen jij ons." „Ja, moederdag", zei hij, „maar-uh, wel thee van koud water want ik durf het gas niet aan te steken." De schat. Onze zoon, een mongooltje, 't Liefste kind van de wereld.

Mevr. S.W. Vochteloo-Langelaan,
Bennekom

                              ------------------------------

Mijn vader

Pa De Ruiter uit Sliedrecht is 82 jaar en werkt nog iedere dag (!) in de bakkerij. Beide zoons hebben de bakkerij overgenomen en tot vreugde van mijn vader heeft ook kleinzoon Wim voor het bakkersvak gekozen. Of achterkleinzoon Jorian ook bakker wil worden, blijft nog even de vraag, maar belangstelling voor de machines heeft hij wel.

Mevr. T. Huyzer-de Ruiter, Sliedrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.