+ Meer informatie

Ontslagen bij Texas Instruments

1 minuut leestijd

DALLAS — De Amerikaanse onderneming Texas Instruments heeft bekend gemaakt ongeveer 2800 werknemers te zullen ontslaan en zich uit een aantal sectoren, waaronder de produkie van digitaalhorloges, terug te zullen trekken. Als redenen voor het besluit noemt het concern onder meer de hoge rentestand en economische recessie in Europa.

Texas Instruments werd in de jaren zeventig verreweg de grootste producent van elektronische rekenmachines en digitaalhorloges door concurrenten uit te schakelen via verlaging van kosten en prijzen. De onderneming was een pionier op het gebied van de ontwikkeling en goedkope produktie van halfgeleiders. Texas Instruments stelde vrijdag vast dat de internationale vraag naar halfgeleiders, produkten waarin die worden gebruikt, zoals radio's en televisietoestellen, en rekenmachines aanhoudend slecht blijft. Daar komt bij dat de onderneming evenals andere Amerikaanse fabrikanten op het terrein van digitaalhorloges lijdt onder concurrentie uit onder andere Japan en Taiwan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.