+ Meer informatie

Eén streekplan voor Utrecht

1 minuut leestijd

UTEECHT — De provincie Utrecht gaat één streekplan voor de gehele provincie maken. Het is de bedoeling van gedeputeerde staten het nieuwe streek- lijke herindeling van het Westelijk plan in het voorjaar van 1986 door pro- deel van de provincie Utrecht vinciale staten vast te laten stellen. jj^g^ ^et bovengenoemde Stand-

Voor de provincie Utrecht worden op punt duidelijk naar voren. ,* ~«-,™» j„;g streekplannen geen Zuidoost-Utrecht, Utrecht-Oost en Utrecht-West, Volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening moet een streekplan eens in de tien jaar worden herzien.

Het streekplan Midden- en ZuidoostUtrecht is in 1974 vastgesteld. Het is nu aan vervanging toe. De twee andere streekplannen moeten uiterlijk in 1988 zijn herzien. Het provinciaal bestuur heeft nu besloten tot een geliuktijdige aanpak van de drie plannen.

Deze aanpak biedt het voordeel dat de verschillende relaties tussen de gebieden onderling, zoals wonen en werken, verduidelijkt worden. Het grootste deel van de werkzaamheden voor de streekplanherziening kan op deze manier ook binnen één zittingsperiode gebeuren. • OOSTSTELLINGWERF — In Oosterwolde, gemeente Ooststellingwerf (Fr.) is zaterdag de 69-jarige mevrouw R. Oosterkamp-Bulstra üit Fochteloo in het verkeer omgekomen.

De auto, waarin zij meereed en die door haar man werd bestuurd, werd — door een voorrangsfout — op een voorrangsweg in de flank aangereden door een andere wagen. De man van het slachtoffer werd ernstig gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.