+ Meer informatie

Tuijnman: Democratisciie procedures verlammend

1 minuut leestijd

DRONTEN — „De steeds omvangrijker wordende democratische procedures dreigen verlammend te gaan werken.

Zorgvuldige afweging en een democratische besluitvorming zijn goede zaken, maar mij bekruipt toch wel eens het gevoel dat onze procedures er niet meer op gericht zijn via een goede besluitvorming tot de uitvoering van projecten te komen, maar veel meer degenen in de hand werken die niets willen. Daardoor ontstaan onaanvaardbare situaties. Nederland kan daardoor in een achterstandpositie terechtkomen". Dat heeft minister Tuijnman donderdag gezegd in zijn openingsspeech van de bouwmachine-demonstratiedagèn in Dronten. .

Een andere zorgelijke ontwikkeling noemde Tuijnman de sterke terugloop van het budget voor de aianleg van wegen. Hij pleitte nog eens voor afschaffing van het Rijkswegenfonds dat de continuïteit van wegenaanleg niet ten goede komt. „Het jaarlijks budget voor aanleg bedraagt thans eenderde van het budget van de jaren zeventig".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.