+ Meer informatie

IJsselmuiden akkoord met claim voor Edah

Raad dffiijt aan op af^ikl^ff tlvestie

1 minuut leestijd

IJSSELMUIDEN - De raad van IJsselmuiden ging maandagavond akkoord met de betaling van 351.971,76 gulden in verband met een schadeclaim van de heer Van de Brink. Dit houdt verband met een te laat verleende bouwvergunning voor de Edah, die de ruimte huurt.

Raadslid Draaijer (VVD) vond dat hij de raad steeds heeft voorgehouden dat er financiële consequenties kleven aan wat hij noemde „juridische steekspelletjes", nadat de AROB-rechter de gemeente in het ongelijk had gesteld. Omdat er nog een aantal procedures loopt, adviseerde Draaijer de nieuwe burgemeester, M. M. Markusse, met de tegenpartij om de tafel te gaan zitten om tot afrondende afspraken te komen. De overige fracties vinden dat deze slepende zaak zo spoedig mogelijk afgewikkeld moet worden en betalen met 'een bloedend hart' het bedrag aan Van de Brink. Burgemeester Markusse beloofde deze zaak op te pakken en zo spoedig mogelijk tot een goed einde te brengen.

Werkloosheid

„Dat wij in een bedrijvige gemeente met een ijverige bevolking wonen en werken, is genoegzaam bekend. Het college is verheugd dat het werkloosheidspercentage van onze mannelijke beroepsbevolking in 1989 weer is gedaald, en wel tot 4,8 procent".

Dit zei burgemeester Markusse tijdens de nieuwjaarsrede aan het begin van zijn eerste raadsvergadering. Ondanks dit landelijk gezien lage percentage achtte hij verdere daling van belang door bevordering van uitbreiding of vestiging van bedrijven. Als voorbeeld noemde hij de verkoop van 2,25 hectare grond aan tuinders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.