+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

NU HEB JE ‘JA’ GEZEGD. Gedichten over belijdenis. Uitg. Kok Kampen 2004, 48 blz. € 8,90.

In deze tijd van het jaar staat in vele gemeenten de belijdenisdienst te gebeuren (een zegen is dat!). Vaak zoeken kerkenraden, familieleden, vrienden, naar een zinvol geschenk. Hier hebt u iets: een bundel gedichten rond dit belangrijke geestelijke moment, geput uit de verzameling van o.a. Nel Benschop, Inge Lievaart, Okke Jager, Co ‘t Hart, Willem de Merode, L.M. Vreugdenhil, Joke Verweerd. Betrek het eens in uw keuze!

Luther, DE VRIJHEID VAN EEN CHRISTEN. Vertaald, ingeleid en geannoteerd door Christa Boerke. Uitg. Kok Kampen 2003, 144 blz. € 17,90.

Mevr. Christa Boerke, medewerker van de TUA en van het Instituut voor Reformatieonderzoek te Apeldoorn, zorgde voor een nieuwe vertaling van het bekende geschrift (uit 1520, in de latijnse editie) van de Duitse reformator, waarin deze de rechtvaardiging door het geloof verbindt met de vrijheid van een christen. Vrij van menselijke en kerkelijke wetten, dienstbaar aan Christus en aan elkaar. Mevr. Boerke levert er een gedegen inleiding/toelichting bij, waarvoor respect! Tegelijkertijd en als begeleiding van zijn traktaat schreef Luther een brief aan paus Leo X. In dit nieuwe boekje zijn ze — in tegestelling tot eerdere edities — nu beide beschikbaar; die brief aan Leo heeft een persoonlijk vriendelijke toonzetting, maar is tegelijk inhoudelijk scherp. Een laatste poging om te voorkomen, wat uiteindelijk toch het lot van Luther werd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.