+ Meer informatie

Vuurwerkmakers uit Culemborg weer actief

1 minuut leestijd

CULEMBORG (ANP) - De Culemborgse vuurwerkfamilie Kooien is weer actief. Op Koninginnedag is de familie, in samenwerking met partners uit Duitsland, op 38 plaatsen in Nederland verantwoordelijk geweest voor het traditionele vuurwerk, zo deelde de pater familias H. Kooien, gisteren mee.

Na de explosie van het vuurwerkbedrijf van de familie in februari, is het een poosje stil geweest. Kooien verloor bij de ontploffing een dochter en haar man. Maar inmiddels is de draad weer opgepakt, zo bleek dinsdag onder meer in Houten en Vianen. „Onze klanten laten ons niet in de steek", zei Kooien.

Kooien senior zelf is, op een enkele uitzondering na, niet meer actief. De explosie en de nasleep daarvan hebben diepe wonden nagelaten. „Ik kan de kar niet meer trekken", zei de 68-jarige vuurwerkmaker. Zijn zoon en zijn voormalige boekhouder hebben de zaak, samen met Duitse partners, voortgezet. Senior zelf gaat in augustus nog wel naar Japan en een maand later heeft hij nog een vuurwerk in het Duitse Hannover. Hij heeft het vuurwerk zelf ontworpen.

Waar de stukken worden gemaakt, houdt Kooien voor zich. Meer dan dat dit in „een legale opslagplaats" in Nederland gebeurt, wil hij niet kwijt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.