+ Meer informatie

Moskou verdubbelt hulp aan Vietnam

Uitstel van betaling voor Hanoi

1 minuut leestijd

BANGKOK — De Sowjet-Unie zal haar economische steun aan Vietnam in de jaren 1986-1990 verdubbelen ten opzichte van de huidige vijf-jarenperiode. Dit heeft het Vietnamese persbureau VNA vrijdag bekendgemaakt.

  Voorts heeft Moskou Hanoi uitstel verleend op zijn terugbetalingsverplichtingen over eerdere leningen. De Sowjet-Unie zal ook haar activiteiten in de Vietnamese olie- en gasexploitatie opvoeren en een staalfabriek bouwen. VNA baseerde zich op een artikel van Tran Quynh, voorzitter van de ministerraad en lid van het centraal comité van de communistische partij. Quynh gaf geen cijfers, maar volgens westerse Indochina-kenners levert Moskou per jaar voor zo'n 1 miljard dollar (3,2 miljard gulden) militaire en economische steun aan Vietnam. Hanoi betaalt dit gedeeltelijk terug met de uitvoer van goederen naar de Sowjet-Unie. 

Rubberplantages 
  Binnenkort rondt Vietnam een met Moskou overeengekomen programma af voor de aanleg van 50.000 hectare rubberplantages. Er zal een nieuw contract gesloten worden voor nog eens 110.000 hectare. Het artikel gaf aan dat de rubberopbrengst voor de Sowjet-Unie en haar bondgenoten bestemd is. Ook de verbouwing van groenten, vruchten, koffie, thee en tabak zal worden opgevoerd in Vietnam ten behoeve van de Russische markt. 
  Volgens Quynh zal de Sowjet-Unie de aanvoer van brandstof, kunstmest, staal en katoen naar Vietnam aanzienlijk uitbreiden en het land behulpzaam zijn bij de bouw of modernisering van olieraffinaderijen, petrochemische bedrijven, kunstmestfabrieken en elektriciteitscentrales.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.