+ Meer informatie

Betrapt!

1 minuut leestijd

UTRECHT — „He, die is van ons", zei mevrouw Van der Vuurst-De Vries toen ze vrijdagmiddag na een ommetje van twintig minuten met haar man thuiskwam en op het tuinpad bij haar huis aan de Utrechtse Ovidiuslaan haar antieke stoeltjesklok in een auto zag liggen. Voor alle zekerheid haalde ze hem er maar weer uit, terwijl haar man de politie belde. De politie trof de twee inbrekers, een 32-jarige en een 28-jarige man uit Utrecht, nog volop in actie aan. In de hal van het huis stonden al enkele andere zaken voor vervoer gereed: een antieke Friese staartklok, een muntenverzameling, een kleuien-tv, een fototoestel en een radio. Van dat vervoer kwam echter niet veel meer terecht, wel van het vervoer van de mannen: zij kregen een gratis rit naar het politiebureau.

's Morgns om 10.00 uur hees de minister de gemeentevlag, waarna de rioolwaterzuiveringsinstallatie in werking werd gesteld. Deze installatie zorgt voor de zuivering van het afvalwater, dat wordt geleverd door de inwoners van de kernen dorp en middelweg. Het vrij gekomen slib ondergaat een behandeling en kan daarna als mest op het land worden gebruikt.

Mevrouw R. M. A. Westerterp-Chabat onthulde even later de naam van de nieuwe openbare lagere school. Ondanks de minder mooie weersomstandigheden waren er vele belangstellende aanwezig bij de opening van het schoolgebouw.

Op de foto het gezelschap in een van de lokalen. Van links naar rechts: een kleuterleidster, minister Westerterp en de burgemeester.

De volgende openingshandeling werd ook door mevrouw Westerterp verricht. De ingang van het nieuwe onderkomen voor de afdeling gemeentewerken was met papier dicht geplakt. Mevrouw Westerterp moest de ingang vrijmaken. En dat gebeurde dan ook. (zie foto).

Om ongeveer 12.00 uur zette minister Westerterp de eerste spa in de grond voor de bouw van de nieuwe Zijdebrug waarna in hotel Kinderdijk een verfrissing werd genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.