+ Meer informatie

Natuurlijk Nederland

2 minuten leestijd

De foto's van Fred Hazelhoff in zijn nieuwste boek "Natuuriijk Nederland" zijn buitengewoon boeiend. De natuur is voor hem een inspiratiebron die telkens weer motieven biedt voor zeer fraaie opnames. Landschappen, dieren van dichtbij, details, structuren, alles fotografeert hij met evenveel zorg en aandacht. Dat levert uitgewogen composities op, die fascineren door kleur en vorm. Zo brengt hij op geheel eigen wijze de schoonheid van ons land en enkele grensgebieden in beeld, waarbij alle seizoenen aan bod komen.

Vroeg in de stille ochtend of in de namiddag komen de reeën te voorschijn. Goed beschermd door hoge veenpollen en moerasjes in het Peelgebied kun je ze op dezelfde manier benaderen zoals zij rondscharrelen. Door je van bosje tot bosje voorzichtig te verplaatsen en onder de wind te blijven, kun je ze soms lange tijd ongezien gadeslaan.

Het IJsselmeer wordt bijna weer een echte zee bij windkracht 12. Golven jagen over de beschoeiing van de dijk tussen Lelystad en het Muiderzand. Zelfs op de hoge golven deinen de knobbelzwanen.

Het rivierwater zakt, de ijsoppervlakte in de uiterwaard breekt en geleidelijk ontstaat er een nieuw aangezicht.

Adelaarsvaren omzoomd door rijp.

De gevolgen van water en klimaat in het hart van Nederland.

Regen, sneeuw, vorst en dooi vormen ijspegels en geven het opgestapelde hout een nieuw, maar tijdelijk aanzien.

"Natuurlijk Nederland" door Fred Hazelhoff; uitg. La Rivière & Voorhoeve, Kampen; 160 blz., prijs ƒ 49,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.