+ Meer informatie

Politieagente komt om bij ongeval

1 minuut leestijd

ALKMAAR - Een 23-jarige agente van de Alkmaarse gemeentepolitie is gistermiddag door een aanrijding om het leven gekomen. De vrouw zat met een mannelijke collega in een patrouillewagen, die volgens de Alkmaarse rijkspolitie met zwaailicht en sirene op weg was naar een ongeval.

De politiewagen botste op de kruising van de provinciale weg AlkmaarSchagen en de Nauertogt, ter hoogte van Sint. Pancras (gemeente Langedijk), op de auto van een 24-jarige inwoner van Geldrop. Volgens de rijkspolitie is nog onbekend of de patrouillewagen „onder dekking" van de optische en geluidssignalen een rood verkeerslicht heeft genegeerd.

De vrouwelijke agent bezweek koft na aankomst in het Medisch Centrunj Alkmaar aan haar verwondingen. Over het letsel van de andere politieambtenaar en de inwoner van Geldrop is nog niets bekend.

Evenmin is iets bekend over de automobilist die betrokken was bij het ongeval waarnaar de twee agenten op weg waren. De man was met zijn auto te water geraakt en zat in het voertuig bekneld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.