+ Meer informatie

WOORD &MAD

2 minuten leestijd

STICHTING REFORMATORISCHE HULPAKTIE WOORD EN DAAD Postbus 560 — 4200 AN GORINCHEM — Telefoon 01830-24288 Postgiro 30.20.900 — ING Bank 68.23.44.222

GIFTEN MET VERMELDING VAN „EROSIEBESTRIJDING HAITI"
AMSTERDAM (ANP) - Na de pro- TP * testactie, in de nacht van donderdag op J. TCiriLSXl lH. vrijdag, van enkele honderden Amsterdamse taxichauffeurs tegen de treintaxi A fyy ctfA'STf^f^'tt 1*11 ri 1" in Amsterdam ZuidAVTC, is het giste- -t»-llAai.tlVttll J.1JU.L ren de hele dag rustig gebleven.

De rust was onder andere het gevolg van het feit dat de treintaxi's de hele dag niet hebben gereden. Daartoe was besloten uit angst voor verdere acties. Wanneer de treintaxi's weer gaan rijden, is nog onduidelijk. Het treintaxiproject bij station

met na acties
ZuidAVTC is vorige week van start gegaan. Het project houdt in dat treinreizigers met een geldig treinkaartje voor vijf gulden een taxi kunnen nemen naar Buitenveldert, Amstelveen of Ouderkerk aan de Amstel. Een rit naar het centrum van Amsterdam is met de treintaxi niet mogelijk.

De Amsterdamse taxichauffeurs blokkeerden afgelopen week bijna continu de treintaxi, omdat zij het treintaxiproject als oneerlijke concurrentie zien. Donderdag dient over de kwestie bij het college van beroep voor het bedrijfsleven een kort geding dat de Amsterdamse taxichauffeurs, verenigd in het Centraal Bureau voor Taxi's (CBT,) hebben aangespannen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.