+ Meer informatie

Rechtbank wil kalveren bekijken

1 minuut leestijd

BREDA — De rechtbank in Breda gaat donderdagmiddag om vier uur naar Baarle-Nassau voor een gerechtelijke schouw. De rechtbank wil namelijk met eigen ogen zien, hoe het gesteld is met de 265 kalveren in de stal van kalvermester J. P. uit Baarle-Hertog, die er van wordt verdacht de kalveren met het gevaarlijke, kankerverwekkende groeihormoon „DES" te hebben mgespoten. De dieren, eigendom van de Belgische firma Pali, zijn in beslag genomen toen deze zaak aan het licht kwam.

Tot dusver hebben de rechtbank in Breda en in hoger beroep het gerechtshof in Den Bosch deze door de officier van justitie, mr. C. Schrijnen, genomen, maatregel goedgekeurd. Daarna is de verdachte in cassatie gegaan.

De officier van justitie heeft nu gevraagd de kalveren te mogen vemieti-' gen. De rechtbank heeft dit verzoek woensdag in de raadkamer behandeld en kwam tot de beslissing dat er een. schouw moet plaats vinden. Pas daarna wordt een beslissing door de rechtbank» genomen. v

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.