+ Meer informatie

Centrale Lelystad in toekomst onbruikbaar

Niet meer geschikt voor visteelt

1 minuut leestijd

LELYSTAD — In de tweede helft van dit jaar zal de Flevocentrale bij Lelystad door het ingebruiknemen van een nieuwe op steenkool gestookte centrale bij Nijmegen in de elektriciteitsvoorziening alleen maar een stand-by-functie gaan vervullen met als gevolg dat er niet meer constant warm water beschikbaar zal zijn voor de visteelt.

Vooruitlopend op deze situatie zijn al een aant kweekvlotten van de organisatie ter verbetering van de binnenvisserij (OVB) van de Flevocentrale overgebracht naar de centrale in Bergum, waar voomamelijkhet het kweken van graskarpers en karpers zal worden geconcentreerd.

Proef

Voorts gaat de OVB een proef nemen met warmwatervisteelt bij de Amercentrale bij Geertruidenberg. Tijdens de experimentele produktie zal er vooral nagegaan moeten worden of de voorkomende hoge stroomsnelheden geen al te grote problemen voor de visteelt zulen opleveren.

Wat de warmwatervisteelt betekent blijkt uit de produktie over 1980 bij de centrales in Lelystad en Bergumi 64.000 kilogram karper, 45.800 kilogram graskarper, 14.800 kilogram regenboogforel en 400 kilogram ruisvoorn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.