+ Meer informatie

Simonis noemt Willebrands realistisch

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De bisschop van Rotterdam, mgr. A. J. Simonis, noemt de visie van kardinaal Willebrands in de brief „Een jaar later" „niet pessimistisch maar realistisch".

De bijzondere synode is niet mislukt, maar heeft tot nu toe niet tot het resultaat geleid dat de bisschoppen aan het eind van de synode ervan hoopten - aldus interpreteert mgr. Simonis de brief van kardinaal Willebrands.

De bisschop van Rotterdan distantieert zich uitdrukkelijk van bepaalde passages uit de brief als zouden deze slaan op één bisschop of bepaalde bisschoppen.

Bisschop Simonis wijt de crisis in de Nederlandse kerkprovincie aan de houding van nogal een aantal Rooms-Katholieken die moeite hebben met het gezaghebbende ambt van de bisschoppen. In de problemen rond de twee vastenacties gaat het in wezen om „het katholieke in ons geloof, dat door paus en bisschoppen in het licht van de traditie wordt verwoord." De vraag waar de bisschoppen al jaren mee worstelen is hoe lang men het onverzoenlijke met elkaar kan blijven verzoenen, aldus Simonis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.