+ Meer informatie

Rijksscholen vrij op 5 mei

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De rijksscholen zullen op 5 mei gesloten zijn. Dit heeft minister Pais van Onderwijs en Wetenschappen besloten. Hij heeft de overige instellingen van onderwijs geadviseerd op 5 mei ook vrij te geven. Dit heeft het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen dinsdag meegedeeld.

Het besluit van Pais is een uit' vloeisel van het kabinetsbesluit om 5 mei met ingang van 1981 wee? een jaarlijks weerkerende nationale feestdag te laten zijn. Voor het kleuter- en lager onderwijs geldt dat het wettelijk minimum aantal uren door deze vrije dag niet mag worden aangetast. Over de rechtspositionele en financiële gevolgen voert de minister van Binnenlandse Zaken nog overleg met de ambtenarencentrales.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.