+ Meer informatie

Het Woord

1 minuut leestijd

„En Jezus, wederom met een grote stem roepende, gaf den geest" (Matth. 27:50)

Waarop mogen wij ons geloof gronden? Op het Woord, het woord van Christus, het geschreven woord en wat dit ons predikt van Christus' lijden en dood: „Waarlijk, onze krankheden, die heeft Hij gedragen". Zullen wij ons bedriegen, als wij ons daaraan vasthouden? God zal haastig helpen door Zijn Geest, door de Geest Zijns Zoons, opdat wij Abba, lieve Vader! kunnen zeggen; want om dat voor ons te verkrijgen riep Jezus in eigen persoon aan het kruis: Vader!

Maar nu de dood? Maar als het nu op sterven aankomt? Jezus boog Zijn hoofd en gaf de geest. Wat heeft Hij daarmede tot stand gebracht? Ziet, als gij u als een arm en ellendig zondaar aan Hem hebt toevertrouwd, laat u dan door niets ter wereld van Hem scheiden; gij zult de wil des Vaders gedaan hebben, als gij in uw sterven op uw voor onze zonden gestorven Heiland ziet.

Er staat van Hem geschreven: Hij zal de dood in eeuwigheid verslinden. Zo is dan de dood heden en morgen en in eeuwigheid verslonden en zo is Christus gisteren en heden en in der eeuwigheid Dezelfde.

Dr. H. F. Kohlbrügge

(Bijbels dagboek)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.