+ Meer informatie

Oplossing knelpunten in bouw gaan zoeken

Leenhouts voorNVOB Zeeland:

2 minuten leestijd

SLUIS — De voorzitter van het Nederlands verbond van ondernemers in de bouw (NVOB) afdeling Zeeland, M. J. Leenhouts, heeft vrijdagmiddag tijdens de jaarvergadering van de bond in Sluis gepleit voor het instellen van een provinciale knelpuntencommissie voor de bouw.

Deze commissie van voldoende zwaar gehalte, zou knelpunten bij de uitfite en uitvoering van bouwplannen in snel tempo moeten oplossen. Nu blijven te veel bouwplannen in bureauladen liggen, omdat er zogenaamd geen tijd voor is. Het gaat zo slecht met de bouw in Nederland dat hierin snel verandering moet komen.

De heer Leenhouts hekelde in dit verband de politiek. Veel politici en bestuurders blijven geldverslindende stokpaardjes berijden. Velen van hen staan volledig naast de werkelijkheid.

Volgens Leenhouts is er nog steeds behoefte aan bouvifprodukten en het zal zeker beter zijn om subsidies voor aanvullende werken te verlenen dan tienduizenden naar huis te sturen en een groot gedeelte van het produktieapparaat op non-actief te stellen.

Volgens Leenhouts is de bouw een van de belangrijkste trekpaarden van de binnenlandse economie vanwege relatief geringe en het grote uitstralingseffect. Volgens Leenhouts liggen er voor tenminste vijf miljard gulden aan plannen aan bestedingsgereid in de bouw en untiliteitssector en de in de sector grond-, weg en waterboup. agl.

De overheid moet een beleid voeren dat gericht is op economisch herstel. Volgens Leenhouts is de gedachte van Wiegel om te komen tot een nationaal kabinet een goed idee. De NVOB-voorzitter afdeling Zeeland drong aan op een spoedige start van de aanleg van de Westerscheldeverbinding en aanpassing van de veerdiensten VlissingenBreskens. Hij zei te hopen, dat de Zeeuwse bedrijven in de gelegenheid worden gesteld om daadwerkelijk aan dit project mee te helpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.