+ Meer informatie

Recordgroei voor antroposofische Triodosbank

2 minuten leestijd

ZEIST (ANP) - De Triodosbank, een bank die op antroposofische basis werkt, heeft in 1990 haar nettoresultaat zien stijgen met ruim 8 procent tot ƒ 271.000 tegenover ƒ 250.000 het jaar ervoor.

Het brutoresultaat ging omhoog van ƒ990.000 naar ƒ1,11 miljoen. Ook kon de bank meer spaargeld aantrekken. De ingelegde gelden groeiden met 49 procent tot ƒ 76,96 miljoen. Het jaar ervoor groeide de inleg met 24 procent. Dit heeft Triodosbank bekendgemaakt. De bank, onder meer financier van vier windmolenparken met 28 grote turbines in Zeeland, zag het balanstotaal toenemen met 47 procent tot ruim ƒ 91 miljoen. „Een recordgroei", aldus de bank. De kredietverlening vertoonde een groei van ƒ 46,4 miljoen tot ƒ 64,5 miljoen. Er werd geld gestoken in ruim 880 projecten. De dotatie aan de post voorziening algemene bedrijfsrisico's steeg van 595.000 tot ƒ 656.000. In 1988 bedroeg de post nog maar ƒ 88.000 bij een kredietverlening van ƒ 34,2 miljoen. Triodos financiert ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkelingen en zo ook een maatschappelijke meerwaarde opleveren. Op dit moment wordt een van de grootste windturbineparken in Europa bij Lelystad gebouwd. Triodosbank ontwikkelde dit plan samen met de PGBM. Vorig jaar introduceerde de bank in samenwerking met de NMB Postbank en Bank Mees & Hope het beleggingsfonds Biogrond. De emissie leverde in juni vorig jaar ƒ 6,6 miljoen op. Het inlegbedrag is inmiddels gestegen tot ƒ 7,5 miljoen, zo verklaarde een woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.