+ Meer informatie

De redactie ontving

1 minuut leestijd

van uitgeverij Boekencentrum te ’s-Graven-hage „De Bijbel boek voor boek”, Nederlandse tekst van A. J. Hoorn, geïllustreerd door Birte Dietz. Prijs ƒ 12,90.

Op elke bladzijde staat een collage, een tekening in kleuren, die het desbetreffende bijbelboek moet karakteriseren. Daaronder in een aantal regels een korte samenvatting van wat in het Bijbelboek beschreven wordt. Ook de apocriefe boeken zijn in dit geheel opgenomen, zij het in kleiner letter dan de Bijbelboeken. Over de tekeningen zal wel veel verschil van mening zijn. Ik vind er bijzonder mooie bij; andere kan ik weer veel minder waarderen. Er wordt in de onderschriften geen gezicht op de heilsgeschiedenis gegeven. Ik vraag me af of deze uitgave de Bijbel echt dichter bij de mensen brengt. Er is aan deze publikatie veel zorg besteed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.