+ Meer informatie

Fahmy voor overleg in Washington

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Egyptische minister van buitenlandse zaken, Ismail Fahmy, is in Washington aangekomen voor overleg met zijn Amerikaanse ambtgenoot Henry A. Kissinger.

„Fahmy's bezoek was oorspronkelijk bedoeld als voorbereiding op de besprekingen die de Egyptische president Anwar Sadat in november zou voeren met de afgetreden Amerikaanse president Richard Nixon. Het bezoek van Sadat aan de Amerikaanse hoofdstad was afgesproken nadat Nixon in juni een bezoek aan het Midden-Oosten had gebracht.

Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken, verklaarde dat nog niet bekend is of Sadat nog naar Washington zal komen nu Nixon is afgeitreden.

Waarnemers wezen er echter op dat een eerder aangekondigd bezoek van de Jordaanse koning Hoessein aan de Amerikaanse hoofdstad wel doorgang zal vinden. President Gerald R. Ford zal Hoessein donderdag in het Witte Huis een officieel banket Aanbieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.