+ Meer informatie

Eisen van 12 jaar wegens aanvoer 140 kilo cocaïne

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Officier van Justitie N. Schaar heeft gisteren voor de rechtbank in Amsterdam onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van twaalf jaar met aftrek van voorarrest plus een boete van 100.000 gulden geëist tegen de 27-jarige V. W., de 42-jarige L. C. de L en de 33-jarige G. J. M. wegens de invoer van 140 kilo cocaïne tussen 28 maart en 26 april dit jaar.

Tegen een vierde verdachte, de 33jarige I. S. C eiste hij acht jaar onvoorwaardelijk. „Het gaat om een grote organisatie waarvan de verdachten deel uitmaken, het gaat om een grote hoeveelheid cocaïne en er zijn miljoenen bij in omloop", aldus de officier van Justitie.

Op 24 april trof de politie in een loods in Amsterdam 140 kilo cocaïne aan, die vanuit Paramaribo met het Nedlloydschip Kingston naar Nederland was verscheept. De cocaïne was verpakt tussen 30.000 kilo cacaobonen in jutezakken, met daarop de aanduiding Ford. Het schip was op 11 maart vertrokken en kwam op 28 maart in de hoofdstad aan, waar het later werd gelost. De politie was inmiddels getipt.

De behandeling van de rechtszaak was in een aantal aspecten opmerkelijk. Zo verschenen ter zitting zes leden van het arrestatieteam van de Haagse gemeentepolitie geschminkt en met pruiken getooid. Volgens de officier gebeurt dit wel vaker, vooral bij Haagse zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.