+ Meer informatie

Doden bij gevecht tussen politie Jordanië en smokkelaars

1 minuut leestijd

AMMAN (AP) - Bij een schietpartij tussen de politie en een smokkelaarsbende zijn gisteren in de stad Maan in het zuiden van Jordanië enkele doden gevallen. Dat hebben Jordaanse regeringsfunctionarissen bekendgemaakt.

Het zou gaan om een bende onder leiding van Mohammed Ahmad Shalaby, ook wel bekend als Abu-Sayyaf, een islamitische extremist die tien dagen geleden uit een politiecel ontsnapte.

Minister van Binnenlandse Zaken Qaftan Majali maakte bekend dat bij de confrontatie enkele doden gevallen zijn en dat verscheidene bendeleden zijn gearresteerd, onder wie enkele buitenlanders. Ook zou er een hoeveelheid wapens in beslag zijn genomen. Of Shalaby tot de arrestanten behoort, is niet bekend.

Over het aantal doden wilde Majali niets zeggen. Wel maakte hij bekend dat één politieman om het leven is gekomen. Volgens een andere regeringswoordvoerder was de bende van Shalaby de afgelopen jaren onder meer betrokken bij de smokkel van wapens en zou hij zich verzet hebben tegen de regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.