+ Meer informatie

Renovatie Champs Elysées

1 minuut leestijd

PARIJS - Parijs wil dat de Champs Élysées binnen vijf jaar weer de „mooiste avenue van de wereld" wordt. Burgemeester Jacques Chirac maakte gisteren bekend dat de auto's volledig worden gebannen van de wegen langs de beroemde allee.

De gemeente Parijs heeft voor (Je avenue een uitgebreid plan voor renovatie opgesteld, dat in 1994 moet zijn voltooid en zeker 16 miljoen gulden kost. De trottoirs en zijwegen worden opnieuw bestraat en geplaveid, zodat er ook nieuwe terrassen kunnen verschijnen. De parkeerruimte voor auto's wordt aanzienlijk beperkt en er wordt een dubbele rij bomen geplant over de hele lengte (1,2 km), van de Place de la Concorde tot de Are de Triomphe. Het straatmeubilair, zoals banken, afvalbakken en stalletjes, wordt vervangen door een nieuw ontwerp. „De avenue wordt teruggegeven aan de voetgangers", zei Chirac.

De avenue, waar, de vorige eeuw de aristocraten zich per koets lieten vervoeren en die in de jaren vijftig nog het middelpunt van de Parijse mode en glamour was, had de afgelopen decennia veel aan aantrekkelijkheid ingeboet. Langs de Champs Élysées kwamen hamburger-restaurants, groepen teenagers schoolden samen tussen de drommen geparkeerde auto's en onduidelijke handelaars ventten met hun waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.