+ Meer informatie

Mes in uitgaven Parkgebouw Rijssen

1 minuut leestijd

RIJSSEN — Minder cultuur en hogere tarieven. Daar komt het op neer. Door de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van de gemeente Rijssen is de beheerscommissie van het gemeentelijk Parkgebouw genoodzaakt flink het mes te zetten in de lopende uitgaven. Beduidend minder inschrijvingen op de abonnementen voor aanstaande voorstellingen en 10.000 gulden minder subsidie zetten de commissieleden gisteravond aan het denken.

Volgens secretaris F. J. Nieuwenhuis speelt de concurrentie met het nieuw geopende theaterhotel De Hagen een belangrijke rol. Rijssen haalt lang niet de beoogde zaalbezetting. Dus zijn maatregelen nodig. Er wordt gesneden in de public-relations-activiteiten en zo mogelijk wordt het komende seizoenprogramma aangepast. "De tweede uitvoering van de Rijssense Revue en het optreden van Forum Philharmonisch (kosten 13.000 gulden) zouden moeten worden geschrapt.

De leden van de beheerscommissie toonden zich nogal sceptisch: als de trein loopt, is het moeilijk om de wissel te verleggen. Artiesten en gezelschappen zijn gecontracteerd, dus moet je betalen, meende Paauwe.

Duidelijk is dat de belangstelling voor de Parkgebouwcultuur tegenvalt. Voorzitter mevrouw Torn stelt | daarom voor het aantal voorstellingen te verminderen van tien naar acht per jaar.

Om de ingrijpende aangekondigde bezuinigingen enigszins teniet te doen, moeten gebruikers van het Parkgebouw ook meer zaalhuur betalen. De vaste gebruikers 5,5 procent en incidentele huurders wellicht 25 procent meer.

Bestuurslid J. Bakker: „Onze prijzen zijn niet extreem laag. Een flinke verhoging mag best, maar we moeten de plaatselijke verenigingen ontzien". Hij pleitte wel voor een kostenpost reservering onderhoud.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.