+ Meer informatie

Commissie bepleit instituut etnische studie in A'dam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Een commissie onder voorzitterschap ,van professor Penninx van de Vrije Universiteit adviseert de Universiteit van Amsterdam een instituut voor etnische studies op te richten waarbinnen verschillende faculteiten samenwerken. Dat heeft de UvA zaterdag bekendgemaakt.

Het advies is de afgelopen week aan het college van bestuur van de UvA aangeboden. Het instituut zou in de eerste plaats een onderzoeksinstituut moeten zijn. Het onderzoek moet worden gedaan vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines en zou zich moeten richten op migratie, etniciteit, etnitiseringsprocessen en ongelijkheid.

Een aparte afstudeerrichting etnische studies, direct verbonden aan het instituut, is volgens de commissie niet wenselijk, wèl specialisatiepakketten voor studenten in verschillende faculteiten en een postdoctorale opleiding.

Het instellen van de adviescommissie volgde op het besluit van het college van bestuur om het Centrum voor Etnische Studie op te heffen, dat onderdeel was van de faculteit der Pedagogische en Onderwijskundige wetenschappen. Die opheffing kwam na een intern conflict tussen professor Mullard en de medewerkers van de vakgroep etnische studies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.