+ Meer informatie

BEURSBERICHT

VAN OMMEREN OP NIEUW HOOGTEPUNT HEINEKEN ZWAK

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs zijn donderdag veel noteringen omhoog gegaan. De transportfondsen waren weer flink In trek, terwijl de noteringen van ABN , Elsevier en Gist- Brocades • In herstel waren. Zwak In de markt lag Heineken.

Van Ommeren steeg In het eerste half uur van de handel tot f 35,80 of bijna f 1 hoger dan het voorgaande slot. Dit betekende een koers die nog niet eerder dit jaar was bereikt. Naderhand trad een reactie in tot iets boven de f 35. Nedlloyd lag goed gevraagd op f 126,70. wat f 2,20 hoger was. Ook Pakhoed lag er niet onaardig bij met een winst van f 0,90 op f 43,90.

Van de internationale aandelen werd voor Unilever f 1 meer betaald op f 139,50 en daarmee lag de prijs dicht tegen het toppunt van dit jaar. KLM verbeterde f 0,80 op f 98, evenals Kon. Olie op f 91. Akzo, Philips en Hoogovens waren goed prijshoudend. Van de grote banken lag ABN f 2,50 hoger op f 290,50. Op basis van deze koers laat de waarde van de claims, waarin vrijdag voor het eerst zal worden gehandeld, zich becijferen op ongeveer f 3,20. NMB schoot f 3 omhoog naar f 181. Amro Bank en de hypotheekwaarden lagen er prijshoudend bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.