+ Meer informatie

Arabische landen kiezen partij voor PLO

1 minuut leestijd

NICOSIA — De minister van informatie van Saoedi-Arabië, Mohammed Abdoe Yamani, heeft woensdag in een uitzending van de radio van zijn land verklaard dat „het-voornaamste doel van de Islam" bestaat uit het ontrukken van Jeruzalem aan Israëlische handen.

Kroonprins Fahd, van SaoediArabië heeft een uitgebreid overzicht gegeven van de toestand in het Midden-Oosten en de nieuwste ontwikkeling in de Palestijnse zaak. Hij heeft bevestigd dat het Koninkrijk het tot zijn beleid heeft gemaakt om „de Palestijnen te verdedigen totdat zij hun land hebben herwonnen", aldus minister Yamani.

Deze verklaring van Saoedi-Arabië wordt geïnterpreteerd als een goedkeuring van de beslissing van de centrale raad van de PLO om niet in te gaan op de oproep van de VS aan Arafats organisatie om VNresolutie 242 te accepteren. ' De PLO meende dat aanvaarding van de resolutie in feite erkenning van Israël en het opgeven van alle rechten op hun thuisland zou inhouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.