+ Meer informatie

Kamer voor afschaffing grondkosten basisschool

Alleen SGP schort definitief oordeel op

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Tweede Kamer gaat akkoord met het voorstel van staatssecretaris Wallage van onderwijs en wetenschappen om de aflossing van grondkosten voor basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs niet meer aan de gemeenten te vergoeden. Dat bleek gisteren in de Tweede Kamer.

grond beschikbaar te stellen voor nieuwe scholen.

Zwaarder belast

Deze bezuinigingsmaatregel moet op jaarbasis 46 miljoen gulden opleveren. De bewindsman is ervan uitgegaan dat de nieuwe regeling, waardoor gemeenten zwaarder worden belast, per 1 januari jongstleden in zou gaan. Elke maand dat de maatregel later wordt ingevoerd, kost het ministerie 4 miljoen gulden extra.

De staatssecretaris heeft laten weten dat hij dit geld wil halen uit het potje dat bij het ministerie gereserveerd is voor de extra begeleiding van zwakke kinderen op de basisscholen, het zogenaamde Zorg-opmaat-proj├ęct. Gezien de toegenomen groei van het speciaal onderwijs, ook in de afgelopen maanden, vinden de kamerleden dat onverantwoord.

Staatssecretaris Wallage zal morgen op de kritiek antwoorden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.