+ Meer informatie

Vrolijk verhalenboekje over Okko en Hermen

2 minuten leestijd

Okko en Hermen zijn voor trouwe lezers van Claxon, onze vrijdagse jeugdpagina, geen onbekenden. Samen met hun vader en moeder en broertje Marnix beleven ze van alles op de boerderij. Alice Rietema-Hofman (de moeder van de drie boeven) vertelt op een vrolijke manier wat de jongens meemaken.

En dat zijn geen grote avonturen, maar wel heel herkenbare, grappige voorvallen. Ze gooien papa's laars vol water, klimmen op het dak van de schuur en snoepen van de oliebollen.

Alice Rietema heeft een frisse schrijfstijl, die kinderen zeker aanspreekt. Ook om voor te lezen zijn de verhalen erg leuk. Wat dat betreft, is het handig dat de hoofdstukjes allemaal losse verhalen zijn. Hier en daar (niet te pas en te onpas maar op momenten dat het goed uitkomt) is te merken dat de schrijfster dekinderen een christelijke boodschap mee wil geven. Als Okko en Hermen stout geweest zijn, zegt moeder dat de Heere wil dat Zijn kinderen gehoorzaam zijn en iedere dag naar Hem luisteren. Maar ook dat als ze spijt hebben en vergeving vragen, de Heere dan ook wil vergeven. Jaap Kramer tekende prachtige tekeningen bij het verhaal. Daarvoor is hij speciaal op de boerderij van de schrijfster gaan kijken. Iemand die er bekend is, zal de situatie zeker herkennen. N.a.v. "Okko en Hermen", door Alice Rietema-Hofman; uitg. Kok Voorhoeve, Kampen, 1991; 112 blz.; prijs 17,90 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.