+ Meer informatie

Davidoff en Cuba stoppen sigarenoorlog

1 minuut leestijd

GENEVE (DPA/ANP) - De sigarenoorlog tussen Cuba en Zwitserland Is na vier jaar harde strijd ten einde.

De Zwitserse sigarenproducent Davidoff en de Cubaanse staatsexportonderneming Cubatabaco hebben gisteren besloten elkaar niet langer in de haren te zitten en met onmiddellijke ingang hun (juridische) strijd te staken. Davidoff heeft een en ander gisteren bekendgemaakt.

Davidoff zal alleen nog uit voorraad en tot eind 1992 Cubaanse Havanna-sigaren leveren. Voortaan vallen alle rechten met betrekking tot merknamen en distributie direct onder de verantwoordelijkheid van Davidoff, onderdeel van het concern Oettinger.

Cubatabaco en Davidoff kregen het in 1988 met elkaar aan de stok omdat de Zwitserse onderneming van mening was dat de kwaliteit van de enkele miljoenen Havanna's die het jaarlijks exporteerde onder de merknaam Davidoff niet voldeed aan de kwaliteitseisen. De Cubanen stelden op hun beurt dat de Zwitsers veel te hoge prijzen vroegen voor het gebruik van de naam.

Davidoff zocht zijn heil intussen in de Dominicaanse Republiek, die goedkopere luxe rokertjes kon leveren. Davidoff stapte uiteindelijk naar de rechter om van de Cubanen af te komen, die ondanks de contractbreuk door de Zwitsers Davidoff-sigaren bleven verkopen. De Cubanen waren van mening dat het merk wettelijk hun eigendom was en daarnaast stelden ze dat de Zwitsers gewoon geen verstand hadden van Cubaanse sigaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.