Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Vlug klaar kan best gezond zijn

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vlug klaar kan best gezond zijn

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Macaroni, spaghetti, mie e.d. lijken ideale produkten voor wie,, vlug even" een maaltijd wil bereiden. De kooktijd is immers heel kort. Maar vaak gaat met de bereiding van de bijbehorende saus of groentenmix veel tijd heen, als je niet (alleen) voor een pakje wilt kiezen. De recepten op deze pagina zijn vlug klaar.

Macaroni met champignons
300 g macaroni, zout 500 g vleestomaten 1 groene paprika, 1 ui 250 g kleine champignons 100 g doorregen rookspek in blokjes teenfle knoflook 100 g geraspte Parmezaanse kaas Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de macaroni gaar, met het deksel op de pan. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Leg ondertussen tomaten enkele tellen in kokend water, laat ze schrikken onder de koude kraaan en trek het vellefle eraf. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes. Laat het vocht weglopen en snijd de halve tomaten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd die in reepjes of stukjes. Schil en hak de ui en maak de champignons schoon. Was ze en laat ze uitlekken. Bak de blokjes spek met de hittebron op de middelste stand ca. 5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de ui toe, bak die ook 5 min. en doe de paprika en de champignons erbij. Bak, met de hittebron op de hoogste stand, het mengsel al omscheppende 5 min. Doe de laatste minuten de tomaten erbij en knijp een teentje knoflook boven de pan uit. Stort de gare macaroni in een vergiet en spoel hem af onder de hete kraan. Meng het spekgroentemengsel erdoor en laat dit heet worden, terwijl u het af en toe omschept. Serveer in een voorverwarmde schaal met de kaas er apart bij.

Spaghetti met tonijnsaus
400 g spaghetti bouillontablet, snufle tijm 2 blikjes tonijn naturel 2 eetlepels olie 1 blik tomaten op sap peper, zout, 1 theel. ansjovispasta Breng een ruime hoeveelheid water met het bouillon tablet en tijm aan de kook en doe daarin de spaghetti. Breng het water weer aan de kook en laat de spaghetti gaar worden onder af en toe omscheppen en met het deksel op de pan. Laat de tonijn uitlekken en breek het visvlees wat kleiner. Maak de tonijn in de olie warm en voeg het blik tomaten met het sap eraan toe. Maak de tomaten met een houten lepel wat kleiner. Voeg peper, zout en ansjovispasta toe en laat alles 5 min. zachtjes koken. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel die af met heet water. Serveer de spaghetti op een voorverwarmde schotel. Leg de saus in het midden. Geef er een frisse en groene sla bij. De opmars van "vlug-klaar-maaltijden" lijkt niette stuiten. Of dat eten nu zo gezond is? Als u vlug klaar wilt zijn kunt u toch het beste zelf koken. Een hulp daarbij kan "Eenvoudige vlug-klaar gerechten" uit de serie Lekker Koken zijn. Het boek bevat ruim 300 recepten, van voorgerechten tot en met toetjes. De schrijfster geeft aan dat u vooral vlug klaar bent als u reeds gesneden groenten gebruikt, eventueel uit blik of pot. Dat is echter duurder dan vers en ze adviseert dan ook indien mogelijk verse groente te gebruiken. De recepten zijn eenvoudig en simpel van opzet. Er staat bij vermeld hoe veel tijd het voorbereiden en koken/bakken ongeveer in beslag neemt. Naast kleurenfoto's biedt het boek ook tips. Zoals: bij het schoonmaken van uien door de mond ademen en zorgen voor veel ventilatie, dan hebt u minder last van tranende ogen; laat knoflook nooit donkerbruin worden, daarvan wordt de smaak bijzonder bitter; van kropsla alleen de dikste nerven verwijderen: de nerven hebben juist veel voedingswaarde. "Eenvoudige vlugklaar gerechten" door Cecile Thijssen; uitg. Zomer & Keuning, Ede, 1989; paperback, 160 blz., prijs ƒ 19,90.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 januari 1990

Terdege | 64 Pagina's

Vlug klaar kan best gezond zijn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 januari 1990

Terdege | 64 Pagina's