+ Meer informatie

Minimumprijs brood verdwijnt

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De minimumprijs van brood (nu 1,77 gulden voor een verpakt gesneden brood van 800 gram en 1,70 gulden voor ander brood per 800 gram) wordt per 1 juli 1993 afgeschaft.

Dat heeft staatssecretaris Van Rooij (Mededingingsbeleid) gisteren bekendgemaakt.

De overheid wil af van alle minimumprijsregelingen, omdat zij marktverstorende concurrentiebeperkingen afwijst. In de bakkerijsector is geen sprake van een bijzondere situatie die het mogelijk maalct daarvan af te wijken, zegt Van Rooij.

Het bedrijfsleven kan leven met de beƫindiging per 1 juli 1993. Van Rooij wilde eigenlijk deze zomer al van de minimumprijs af. Het Produktschap voor Granen, Zaden en Peulvruchten heeft de staatssecretaris toegezegd dat de minimumbroodprijs op de datum van afschaffing niet hoger zal zijn dan deze thans is. Het produktschap stelt de minimumprijzen jaarlijks vast. Die bevoegdheid raakt het dus per 1 juli 1993 kwijt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.