+ Meer informatie

Opnieuw onbevoegde in ziekenhuis

1 minuut leestijd

HEERENVEEN — In het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen is voor de tweede maal binnen korte tijd een geval van het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunst aan het licht gekomen.

De 45-jarige heilgymnast-masseur I. H. K., die reeds vijf jaar bij het ziekenhuis in dienst was, bleek tijdens een onderzoek dat de directie naar de bevoegdheden van de medewerkers instelde, niet over de benodigde papieren te beschikken. De directie van het ziekenhuis heeft dit vrijdag meegedeeld.

Het onderzoek werd gehouden, nadat enkele weken geleden bekend werd, dat in het Heerenveense ziekenhuis een radioloog gedurende geruime tijd onbevoegd de geneeskunst had uitgeoefend. De heilgymnast K., die voor zijn verbintenis met het ziekenhuis bij een fysiotherapeut in Heerenveen had gewerkt, is onmiddellijk na de ontdekking geschorst en is inmiddels ontslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.