+ Meer informatie

Ventevogel weg uit Staten Zeeland

1 minuut leestijd

MIDDELBURG - CDA-fractievoorzitter J. B. Ventevogel heeft gisteren afscheid genomen van Provinciale Staten. Volgens commissaris van de Koningin Boertien verdwijnt hiermee een voorhoedefiguur uit de Zeeuwse politiek.

DeCdK vulde echter aan dat „de troepen hem niet altijd konden bijhouden". ..Ventevogel was een progressieve volbloed Zeeuw; altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden".

Het verdwijnen van de CDA'er uit de Staten is een indirect gevolg van de belastingaffaire. Hij was daarin een van de hoofdrolspelers en werd in maart van dit jaar gedwongen zijn functie als gedeputeerde neer te leggen. Directe aanleiding voor zijn vertrek nu is een onderzoeksrapport van zijn eigen partij, het CDA. Daarin wordt geconcludeerd dat de huidige problemen binnen de fractie niet opgelost kunnen worden zonder het ver^ trek van enkele statenleden, onder wie Ventevogel. De bekende politicus heeft zeventien jaar in Provinciale Staten van Zeeland gezeten, waarvan negen jaar als gedeputeerde.

Hij weigerde gisteren terug te blikken op het afgelopen jaar. „Het boek is gesloten. De geschiedenis moet zijn eigen oordeel maar vellen". Voor iedere fractie had hij een afscheidswoord. De SGP noemde hij .,een partij die het rechte pad volgt. Dit voorjaar moest ik daar even aan wennen", aldus Ventevogel, daarbij doelend op de college-onderhandelingen. „Ik groet u met de wens dat u de rechte lijn blijft volgen, want als u het niet doet, wie dan nog wel...".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.