+ Meer informatie

Bisschop Haas benoemt Opus-Dei-priester

1 minuut leestijd

CHUR (KIPA) - De omstreden Zwitserse bisschop Haas zet, ondanks aanhoudende protesten, zijn behoudende beleid voort. Zaterdag benoemde hij een Opus-Dei-priester tot coördinator van het priesterseminarie in zijn bisdom Chur.

„Alleen als het de wil van de paus is, zal ik aftreden", aldus de bisschop, die niet erg geliefd is in de Zwitserse Rooms-Katholieke Kerk. Ook onder zijn collega's zijn er die grote moeite hebben met Haas.

Op dit moment bezoekt aartsbisschop Karl-Josef Rauber als persoonlijk gezant van de paus Zwitserland om de problemen in de kerk te helpen oplossen. Als de paus uiteindelijk tot de conclusie komt dat aftreden de beste oplossing is, „zal ik geen ogenblik verzet plegen, maar me heel gehoorzaam bij deze beslissing neerleggen", zegt Haas in een gesprek met het Zwitserse persbureau KIPA.

„Ik geloof niet dat men mij kan verwijten dat ik iets doe of wil doen wat niet in overeenstemming met de leer van de kerk is", zegt de bisschop. Hij is er dan ook van overtuigd dat de polarisatie niets met zijn persoon te maken heeft, maar met datgene waarvoor hij staat. „Het gaat om objectieve zaken en waarheden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.