+ Meer informatie

's-Gravendeel akkoord met renovatiesubsidie

Ruim zeven ton voor opknappen woningen

2 minuten leestijd

's-GRAVENDEEL - PvdA, VVD, SGP en CDA hebben gisteravond groen licht gegeven voor een financiële bijdrage van 73.800 gulden in de groots opgezette renovatie van vijftien v^oningwetwoningen aan de Van Groningenstraat en 27 aan de Van Groningenstraat—Vezelstraat In 's-Gravendeel. De kosten van de renovatie bedragen in totaal 1,15 miljoen gulden. Voor de genoemde 27 woningen loopt nog een subsidie-aanvraag van ruim 157.000 gulden bij het ministerie van VROM.

De subsidieaanvraag voor de in totaal 42 flatwoningen werd ingediend door de Christelijke Woningbouwvereniging. Voor 's-Gravendeel was voor 1990 een contingent van achttien woningen ofte wel 73.800 gulden voor woningverbetering beschikbaar gesteld. Ondanks het feit dat het bedrag niet toereikend is voor alle 42 woningen hoopt men toch dat subsidie toegekend wordt uit een eventuele herverdeling van elders niet benutte budgetten.

Aan alle woningen wordt zowel groot onderhoud als geriefsverbetering gepleegd. Zo zullen onder meer dubbel glas, panelen, spouwmuurvulling, dakisolatie, een individuele cvketel met warmwatervoorziening en een nieuw keukenblok aangebracht worden. De bewoners krijgen voor de verhuis- en inrichtingskosten een vergoeding van 380 tot 480 gulden, afhankelijk van het aantal kamers. Mocht het geld voor de subsidieverstrekking aan de bewoners niet op tijd binnen zijn, dan is de gemeente bereid het voor te schieten.

Geweigerd

PvdA, SGP en CDA staan achter het coUegebesluit om de door D. G. van der Giessen ingediende aanvraag voor een bouwvergunning van een loods van 315 vierkante meter aan de Boendersweg te weigeren. In 1987 had het college al een bouwvergunning verleend voor de bouw van een koelcel en een verpakkingsruimte. Toen was te kennen gegeven dat verdere uitbreiding niet mogelijk was, omdat het in strijd was met het bestemmingsplan.

Volgens Van der Giessen functioneert zijn fcedrijf binnen de eisen van het bestemmingsplan. „Er is geen sprake van industriële verwerking van produkten, maar alleen van bewerking en opslag. Er wordt geen verkoop op het terrein gepleegd. Er is dus geen sprake van detailhandel zoals het college beweert. VVD'er D. van der Helm, die in de commissie vorige week achter het college stond, schaarde zich onverwachts achter Van der Giessen. „Ik ben ter plekke wezen kijken. Wij willen graag iemand helpen om te komen tot een zelfstandig inkomen. Er is geen overlast voor de omgeving. Laten we Van der Giessen niet tot een uitzondering op een bestemmingsplan maken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.