+ Meer informatie

Haastrecht brengt drie basisscholen samen in één pand

1 minuut leestijd

HAASTRECHT - De gemeente Haastrecht investeert 6,6 miljoen euro in de bouw van drie bassisscholen en 64 appartementen voor de sociale woningbouw.

Op het terrein waar momenteel de drie Haastrechtse basisscholen zijn gevestigd, is een plan ontwikkeld voor vervangende nieuwbouw. Om dat financieel haalbaar te maken, combineert de gemeente dat plan met de bouw van appartementen (36 koop- en 28 huurappartementen).

De scholen -een openbare, een katholieke en een protestants-christelijke- komen alle in één gebouw. Ook wordt er een nieuwe peuterspeelzaal en een jeugdaccommodatie in ondergebracht. Het college noemt het "redelijk uniek in het land" dat drie scholen van uiteenlopende signatuur in één gebouw komen.

Het plan wordt in de raadsvergadering van 26 november besproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.